Ohita
"and Life". Kuva: Anttoni Halonen.
"and Life". Kuva: Anttoni Halonen.

Tiedote -

Elämä virtaa tanssiteoksessa "and Life"

and Life -teos esitetään Helsingissä Maunula-talon Metsäpurosalissa 6.-8.8.2021. and Life on toinen osa tanssitaiteilija Elina Hauta-ahon teosparista. Edellinen teos Flow of death esitettiin 2019 Helsingissä Querq-tapahtumatilassa sekä osia siitä Ars Moriendi -festivaalilla ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa. Teospari käsittelee kuolemaa ja elämää virtauksena, alati muuntuvina tiloina, joissa on läsnä kaikki olemisen tasot ja yhteydet.

and Life -teos avaa perustavanlaatuisia kysymyksiä elämän voimasta ja elossa olemisen todellisuuksista. Mitä on olla ihminen? Mitä on elämän voima? Missä se näyttäytyy? and Life -teos näkee ihmisolennon elämän monimuotoisena kudelmana, jossa risteävät tämä hetki, mennyt ja tuleva. Esitys ymmärtää ihmisen myös osaksi maapallon ekosysteemien verkostoa, jossa ympäristö muovaa ihmistä ja ihminen ympäristöä. Esityksessä avautuu verkostomaisesti elossa olemisen todellisuuksien moniulottuvuus: fyysisyys, henkisyys, orgaaniset systeemit ja ympäristöt. Nämä kaikki ovat olemassa ihmisolennossa yhtä aikaa, samassa nyt-hetkessä.

and life -teoksen on ohjannut Elina Hauta-aho, joka myös esiintyy teoksessa. Koreografia on muotoutunut yhteistyössä tanssijoiden Saara Norvio ja Meri Pajunpää kanssa. Äänisuunnittelusta vastaa Jouni Tauriainen, valo- ja tilasuunnittelusta Anttoni Halonen sekä puvustuksesta ja tilasuunnittelusta Susanna Suurla.

 

Esitykset: 

Maunula-talo, Metsäpurosali, Metsäpurontie 4, Helsinki

pe 6.8. klo 19.00, la 7.8. klo 15.00 ja 19.00, su 8.8. klo 15.00

Esitykseen vapaa pääsy, Maunula-talo tarjoaa esityksen.
Paikat on varattava etukäteen osoitteesta virtausta@gmail.com.
Esitykseen mahtuu vain 10hlöä.

 

Lehdistökuvat vapaasti ladattavissa: https://drive.google.com/drive/folders/1x1aN2wfgzX_htAfULyvBU_ttxpt1NU8B?usp=sharing

Taiteellista työtä ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Koneen säätiö sekä Vantaan Tanssiopisto.

  
Lisätiedot:
Elina Hauta-aho: +358 50 3660 747, elina.hautaaho@gmail.com, https://elinahautaaho.com/Linkit

Aiheet

Kategoriat


Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä.

Arts Management Helsinki viestii edustamiensa taiteilijoiden teoksista, verkostonsa ajankohtaisasioista ja taidemaailman uutisista.

artsmanagement.fi

Taiteilijan puolella, taiteen asialla.

​Arts Management Helsinki toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki
Iso Roobertinkatu 36
00120 Helsinki
Suomi