Ohita
Kuva: DJ Jamit / Kaiken keskus (2021)
Kuva: DJ Jamit / Kaiken keskus (2021)

Tiedote -

Kaiken keskuksen sokkojamit suuntaavat seuraavaksi Berliiniin

Säännöllisesti Helsingissä järjestettävä Kaiken keskuksen jamitoiminta (DJ-jamit, aistijamit, sokkojamit ja nykyreivit) vierailee 22. lokakuuta sokkojamien muodossa PHYNIXtanzt tanssistudiossa Berliinissä.

TanzArt nimellä aloitettu tanssistudion toiminta perustettiin Berliiniin 35 vuotta sitten. Pitkistä perinteistään tunnettu studio kantaa nykyään nimeä PHYNIXtanzt, ja sen toiminta kattaa kansainvälisiä työpajoja sekä viikottaisia tanssitunteja ja jameja. Kaiken keskus on vuonna 2015 perustettu esittävän taiteen ryhmä. Ryhmän taiteelliset teot nousevat esittävistä taiteista, mutta ne pyrkivät haastamaan totunnaisia tapoja tehdä taidetta. Tällä hetkellä tämä tavoite ilmenee erityisesti luomalla moninaisempia yleisösuhteita, yhdistämällä taidetta ja tiedettä, miksaamalla taidetta ja uusia teknologioita sekä kehittämällä taiteellisesti haastavia peliratkaisuja.

Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja Samee Haapa näkee jamit huokoisena konseptina, jolloin ne muodostuvat joka paikassa vahvasti juuri sen paikan ja tilanteen mukaan. Berliinissä ne muodostuvat takuulla aivan erilaisiksi kuin Helsingissä, ja se tekeekin kokeilusta taiteellisesti kiinnostavaa. Se tukee Kaiken keskuksen pyrkimystä luoda uudenlaisia kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia vaikeiden koronavuosien jälkeen.

“Berliini on vaihtoehtoisen, vapaamman sosiaalisuuden kannalta houkutteleva kaupunki suhteiselle taiteelle. Halusimme aloittaa omat spessujamit siellä vasta kun pystyimme olemaan varmoja, että niiden konseptit ja käytännöt ovat tarpeeksi pitkälle ajateltuja ja kokeiltuja. Samalla jamit ovat kevyt tapa testata käytännön organisointia Berliinissä kohti suurempia taiteellisia toteutuksia.” Samee Haapa kertoo.

Kaiken keskuksen jamit ovat tarkkaan harkittuja taiteellisia konsepteja, joiden muotoa kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Jamit viestivät yleisölle leikillisyydestä ja helppoudesta - tarjoten yleisölle matalan kynnyksen osallistua esittävään taiteeseen oman tekijyyden kautta. Se on vahvasti yhteisöllistä ja osallistavaa taiteellista toimintaa, jossa kaupunkilaiset ovat itse tekijöinä ja toimijoina.


Lisätiedot
Tuottaja Melissa Heininen, 040 7398 068 / melissaforeverything@gmail.com

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä.

Arts Management Helsinki viestii edustamiensa taiteilijoiden teoksista, verkostonsa ajankohtaisasioista ja taidemaailman uutisista.

artsmanagement.fi

Taiteilijan puolella, taiteen asialla.

​Arts Management Helsinki toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki
Iso Roobertinkatu 36
00120 Helsinki
Suomi