Ohita
Meri Pajunpää: As it burns, kuva: Stanislav Dobák
Meri Pajunpää: As it burns, kuva: Stanislav Dobák

Tiedote -

Koreografi Meri Pajunpään vahvan fyysinen sooloteos As It Burns on nykytanssiteos kaikkialle ja ei minnekään kuulumisesta

As It Burns on henkilökohtaisen ja globaalin muutoksen liikkeestä kumpuava tanssiteos, jossa ääni, valo, liike ja teksti yhdistyvät kaaoksen ja järjestyksen välimaastossa värähteleväksi keskusteluksi. Teoksen vahva fyysinen liikeilmaisu sekä poeettisen visuaaliset näyttämökuvat kutsuvat katsojan ei-lineaariselle aikamatkalle teoksen teemojen äärelle: kaikkialle ja ei minnekään kuulumisen paradoksiin, juurien käsitteen hämärtymiseen, sekä menneiltä sukupolvilta kulkeutuneiden kokemusten läsnäoloon elämässämme.

Koreografi ja esiintyjä: Meri Pajunpää
Äänisuunnittelija ja muusikko: Michael Picknett
Valo- ja tilasuunnittelija: Jan Fedinger
Dramaturginen neuvonantaja: Anne Pajunen
Tuotanto: Meri Pajunpää & Arts Management Helsinki
Osatuotanto: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Charleroi danse, Centre Chorégraphique de Wallonie-Bruxelles (Belgia)
Tukijat ja residenssit: Taiteen edistämiskeskus, Vooruit (Belgia), Routa Company Kajaani, Vantaan Tanssiopisto, sekä Dance All Year Long Pop-Up-Fest, Kokkola
Valokuvat: Stanislav Dobák

Esitykset
To 3.3.2022 klo 19.00 (ensi-ilta), Pe 4.3.2022 klo 19.00 ja La 5.3.2022 klo 19.00
ITAK-näyttämö, Suokatu 42/2, Kuopio
Lisätietoja ja liput www.itak.fi

Meri Pajunpää on Suomessa ja Belgiassa työskentelevä vapaan kentän tanssitaiteilija. Hän valmistui vuonna 2008 Amsterdam University of the Arts koulusta, jonka jälkeen hän on työskennellyt kansainvälisesti tanssijana ja koreografina lukuisissa eri projekteissa. Tanssijana hän on esiintynyt muun muassa koreografien Maria Nurmela, Kati Korosuo, Elina Hauta-aho, Bára Sígfúsdottir, Olga de Soto, Isabella Soupart, Theo Clinkard, Vera Tussing, Jenni Kivelä, Arno Scuitemaker ja Francesco Scavetta teoksissa. Esiintyjän ja koreografin työn ohessa hän opettaa improvisaatiopainotteisia nykytanssitunteja ammattilaisille ja opiskelijoille. Merin taiteellista työskentelyä on leimannut läpi uran vahva kiinnostus eri taiteenalojen väliseen vuorovaikutukseen luomisprosessissa, mitä hän on tutkinut yhteistyöteoksissaan muusikoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa. Hänen fyysiseen ilmaisuunsa puolestaan ovat vaikuttaneet Shiatsu- ja Tai-chi opinnot ja niiden integroiminen liikkeen tutkimukseen.
www.meripajunpaa.com

Michael Picknett on Lontoossa asuva säveltäjä, teknikko ja esiintyjä, joka on erikoistunut tanssi-, lava- ja elokuvamusiikkiin Isossa-Britanniassa ja muualla Euroopassa. Hän työskentelee tiiviissä yhteistyössä ohjaajien ja koreografien kanssa koko luovan prosessin ajan, luoden partituureja, jotka kasvavat projektin kehittyessä. Michael on kiinnostunut kosketuksesta ja läsnäolosta esityksessä, ja tämä heijastuu hänen äänisuunnitteluunsa – havaintorajoilla värähtelevien äänten tai useiden kaiuttimien avulla liikkuvan äänen kautta. Säveltäjänä hänen kiinnostuksensa on tutkia taiteilijoidensa akustisia maailmoja, joiden kanssa hän työskentelee sekä kutoa tekstuuria ja melua sävelkorkeuden ja harmonian avulla. Hän opiskeli Guildhall School of Music and Drama -koulussa saaden sekä maisterin että tohtorin tutkinnon musiikin säveltämisestä. Vuonna 2016 hänestä tuli Artist in Residence TripSpacessa Lontoossa, Isossa-Britanniassa.

Jan Fedinger
on kuvataiteilija ja suunnittelija, joka työskentelee eri medioissa ja käyttää valoa ensisijaisena ilmaisuvälineenä. Hänen tuotantonsa käsittää performatiivisia installaatioita ja installatiivisia performansseja, valosuunnittelua, performanssia, valokuvausta, piirustuksia ja huonekalusuunnittelua. Hän on myös modulaarisen syntetisaattoriprojektin Invader_RUI ja 404_instruments takana. Janin töitä on esitetty ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella teatterin ja kuvataiteen yhteydessä. Hän pyrkii luomaan ympäristöjä, joita ei ole vielä havaittu, mutta joista on vain haaveiltu. Itsenäisen työnsä ohella hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Jefta van Dintherin, Jan Martensin, TG Schwalben, Daniel Linehanin, Aitana Corderon, Mélanie Perrierin ja Alban Richardin kanssa.

Anne Pajunen
toimii prosessissa keskustelu- ja pohdiskelukumppanina, sekä dramaturgisena apuna. Anne on suomalainen näyttelijä, tanssitaiteilija ja liikeohjaaja, joka työskentelee kansainvälisesti teatterin, tanssin, elokuvan ja television aloilla esiintyjänä ja ohjaajana.

Aiheet

Kategoriat

Alueet


Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä.

Arts Management Helsinki viestii edustamiensa taiteilijoiden teoksista, verkostonsa ajankohtaisasioista ja taidemaailman uutisista.

artsmanagement.fi

Yhteyshenkilö/-t

Outi Järvinen

Outi Järvinen

CEO

Taiteilijan puolella, taiteen asialla.

​Arts Management Helsinki toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki
Iso Roobertinkatu 36
00120 Helsinki
Suomi