Ohita
OtherWise / Muun viisautta galleria festivaali 7.-11.9.2022 Yö Gallerialla Helsingissä. Kuva: Soile Voima.
OtherWise / Muun viisautta galleria festivaali 7.-11.9.2022 Yö Gallerialla Helsingissä. Kuva: Soile Voima.

Tiedote -

OtherWise / Muun viisautta galleria festivaali juhlii taiteellista ajattelua ja tekoja 7.-11.9.2022 Yö Galleriassa Helsingissä

OtherWise / Muun viisautta festivaali on yhdentoista esitystaiteilijan viisipäiväinen yhteisnäyttely, esitystila ja kirjan julkistamistapahtuma. Festivaalin aikana uunituoreen OtherWise / Muun viisautta -kirjan esitystaiteellinen ajattelu leviää tilaan installaatioina, esityksinä, keskusteluina, luentoina ja performatiivisina eleinä. Festivaalin järjestää Toisinajattelijat – työryhmä eli taiteilijat Heli Keskikallio, Taru Koski ja Soile Voima.

OtherWise / Muun viisautta -kirja on kokoelma teoksia, kirjan sivuilla tapahtuvia, taiteellisen työn ja havainnoinnin keskeltä kumpuavia kirjoituksia, piirroksia ja valokuvia: yksitoista maailmasuhdetta, yksitoista ikkunaa elonkriiseihin, yksitoista erilaista esitystaiteellista työskentelytapaa, yksitoista henkilökohtaista, yksitoista jaettua, yksitoista taiteellista sommitelmaa. Kirjan teosten rinnastuessa yhteiset ja jaetut pohjavirrat sekä ajatusten suunnat nousevat esiin tehden näkyväksi taustalla vaikuttavaa; kysymys ihmisen paikasta ja tulevaisuudesta maapallolla on polttava. Yksilön sijaan kokoelmassa korostuu vaikuttuminen ja kohtaaminen. Kuuntelu ja tilan tekeminen.

Taide elää, jättää jälkiä, ottaa kantaa, tarkkailee, tekee muutosta, koskettaa, kurkottaa ja rakentaa moniaistista ja monikielistä maailmaa. Tapahtuma juhlii villisti ja vakavasti taiteellisen ajattelun ja tekojen voimaa. Tämä festivaali on kutsu keskusteluun ja toisi(e)nnäkemiseen!

Kaikille avoimet avajaiset ja kirjan julkistusjuhla vietetään keskiviikkona 7.9.2022 klo 18 - 22 Yö Galleriassa! Ohjelmassa on julkistuksen lisäksi Terike Haapojan ja Jenni Laitin keskusteluun Johonkin kuulumisen tunnusta.

OtherWise / Muun viisautta festivaalin taiteilijat ovat Sonja Jokiniemi, Essi Kausalainen, Heli Keskikallio, Ella-Noora Koikkalainen, Taru Koski, Jenni Laiti, Rodrigo Sobarzo de Larrachea, Wilhelmina Ojanen, Maarit Rankanen, Orfee Schuijt ja Soile Voima. Tapahtuman keskusteluissa ja luennoissa ovat mukana Terike Haapoja ja Jenni Laiti ja Thomas Nail. Ohjelmiston on kuratoinut Toisinajattelijat-työryhmä eli taiteilijat Heli Keskikallio, Taru Koski, Soile Voima. Kirjan taiton on tehnyt Even Minn.

Näyttely, esitykset ja luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.
Festivaalin aikana OtherWise / Muun viisautta -kirja myynnissä hintaan 20e.

Festivaaliohjelma

KE-SU 7.-11.9.2022 Yö Galleria Helsinki

Keskiviikko 7.9.

14:00 Installaatio aukeaa

18:00-20:00 Keskustelu, Terike Haapoja ja Jenni Laiti: Johonkin kuulumisen tunnusta (tapahtuman kieli Suomi)

20:00-22:00 Kirjan julkistamisjuhla

Torstai 8.9.

14:00 Installaatio aukeaa

19:00 Ääniteosten ilta:

Jenni Laiti: Luondduláhka olbmuid láhkan / Luonnon laki ihmisten laiksi

Rodrigo Sobarzo de Larrachea: Gravitational dance

Taru Koski and Heli Keskikallio: Ääni-installaatio

Perjantai 9.9.

14:00 Installaatio aukeaa

18:00 Esitysten ilta:

Wilhelmina Ojanen: The mountain, again

Soile Voima: Clay conversations

Lauantai 10.9.

12:00 Installaatio aukeaa

18:00 Luento, filosofi Thomas Nail: “Materialist cosmology and the earthbound ethics of expenditure” (tapahtuman kieli Englanti)

Sunnuntai 11.9.

12:00 Installaatio aukeaa

15:00 Esitys, Maarit Rankanen: Avoimena sulkeutunut -harjoitus tilan tunnusta

(Ohjelma täydentyy vielä lähempänä ajankohtaa.)

Yö Galleria, Lönnrotinkatu 33, Helsinki
Esteetön kulku sisäpihan kautta.
Gallerian aukioloajat:
Keskiviikko-Perjantai 14-20
Lauantai 12-20
Sunnuntai 12-17

Yhteistyössä: Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Kriittinen Korkeakoulu, Yö Galleria.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Toisinajattelijat – työryhmä
Heli Keskikallio
heli.keskikallio@gmail.com
0442642920

Aiheet

Kategoriat

Alueet


Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä.

Arts Management Helsinki viestii edustamiensa taiteilijoiden teoksista, verkostonsa ajankohtaisasioista ja taidemaailman uutisista.

artsmanagement.fi

Taiteilijan puolella, taiteen asialla.

​Arts Management Helsinki toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki
Iso Roobertinkatu 36
00120 Helsinki
Suomi