Ohita
Leena Harjunpää Co. Feeling cute ensi-illassa 25.3.2022 Kulttuuritehdas Korjaamolla, Helsingissä
Leena Harjunpää Co. Feeling cute ensi-illassa 25.3.2022 Kulttuuritehdas Korjaamolla, Helsingissä

Tiedote -

Söpöyden maailmaan sukeltava nykytanssiteos 'Feeling cute' kutsuu pohtimaan söpöyden monipuolisia ilmenemismuotoja, valtaa sekä syitä sen olemassaololle

Feeling Cute on koreografi Leena Harjunpään nykytanssisooloesitys. Tanssiteos kutsuu pohtimaan söpön olemuksen ja hempeyden illuusion mekanismeja ja vaikuttimia. Sen lähtökohtana on pohdinta; mitä on söpöily, mitä sen taustalla piilee, miksi se on tehokeino tai miksi se voidaan mieltää ärsyttäväksi.

“Isot silmät, hymyilevä, pidättyväinen, helposti lähestyttävä, ”enkelikiharat”, hempeät sävyt, pitsit ja rusetit, poskipuna, viaton olemus... Aika moni mieltää edellisen listauksen ominaisuudet söpöyden ulkoisiksi elementeiksi ja sitäkautta “tyttömäisiksi” ja vaarattomiksi. Mieleeni on lapsuudesta syöpynyt ajatus, että erityisesti tytön täytyy olla söpö ja käyttäytyä hyvin, hymyillä edes. Niiaaminenkin tuli tutuksi. Kuitenkin ajattelen, että söpöydessä piilee voimaa. Söpöily voi olla tehokeino, tarvittaessa rooli, jonka avulla voi käyttää valtaa tai jonka taakse voi piiloutua. Tämä monipuolisuus erityisesti kiehtoo minua. Kukapa voisi vastustaa söpöä? ”, Harjunpää miettii.

Teos Feeling Cute on kehollisuuden, tanssin, äänen ja visuaalisuuden kompositio, joka kutsuu söpöilyn äärelle pohtimaan sen monipuolisia ilmenemismuotoja, viestejä ja valtaa sekä syitä sen olemassaololle. Teos pureutuu Harjunpäälle tyypilliseen tapaan sosiaalisiin rakenteisiin ja käyttäytymismalleihin luoden syvälle luotaavan katsauksen ihmisyyden ytimeen.

Teoksen koreografioi ja tanssii Leena Harjunpää. Äänisuunnittelusta ja musiikista vastaa Jouni Tauriainen, valo- ja tilasuunnittelusta Eero Erkamo ja pukusuunnittelusta Joona Huotari.

Esitykset: 25.3. | 29.3. | 30.3. | 1.4. | 2.4.2022. Kaikki esitykset klo 19.
Esityspaikka: Kulttuuritehdas Korjaamon Vintti. Töölönkatu 51 a-b, Helsinki.

Liput: www.tiketti.fi
27,50€ peruslippu
22,50€ alennuslippu (opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille sekä teatterialan ammattilaisille)
42,50€ kannatuslippu
Jokaiseen esitykseen on myynnissä rajoitettu määrä ”Maksa mitä haluat” -lippuja, jotka voi ostaa ovelta klo 18.30 alkaen.

Esitys on aikuisille (18+). Alaikäiset (15+) aikuisen seurassa.
Esityksen kesto: noin 1 h.

Tuotanto: Leena Harjunpää Co & Kulttuuritehdas Korjaamo

Lisätietoja:
Leena Harjunpää,
koreografi
leena.harjunpaa@hotmail.com

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä.

Arts Management Helsinki viestii edustamiensa taiteilijoiden teoksista, verkostonsa ajankohtaisasioista ja taidemaailman uutisista.

artsmanagement.fi

Taiteilijan puolella, taiteen asialla.

​Arts Management Helsinki toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki
Iso Roobertinkatu 36
00120 Helsinki
Suomi