Ohita
Leena Harjunpää: Feeling Cute (2022). Kuva Joona Huotari.
Leena Harjunpää: Feeling Cute (2022). Kuva Joona Huotari.

Tiedote -

Tanssitaiteilija Leena Harjunpää palkittiin Helsingin taiteilijapalkinnolla

Helsingin kaupunki jakaa joka vuosi Vuoden taiteilijapalkintoja eri taiteenaloja edustaville helsinkiläisille taiteilijoille. Tänä vuonna palkinnon sai koreografi ja esiintyjä Leena Harjunpää. Palkintoperusteluissa todettiin, että Harjunpää on tuottelias ja kekseliäs tanssitaiteilija, joka yhdistää nykytanssia ja muita taiteenlajeja vaivattomasti.

Leena Harjunpään viimeisin sooloteos Feeling Cute ensiesitettiin maaliskuun lopulla Helsingissä. Söpöilyn mekanismeja, viestejä ja valtaa purkanut teos yhdisti liikettä ja kehollisuutta visuaalisiin, teatterimaailmasta tuttuihin ja osin koomisiinkiin elementteihin. Teos pureutui Harjunpäälle tyypilliseen tapaan sosiaalisiin rakenteisiin ja käyttäytymismalleihin, luoden syvälle luotaavan katsauksen ihmisyyden ytimeen.

Kiitelty sooloteos nähdään toiveuusintana Kulttuuritehdas Korjaamon Kulmasalissa 5. ja 7. tammikuuta 2023.

”Taiteilijapalkinnon saaminen on suuri kunnia. Vapaan kentän tanssitaiteilijana joudun itse luomaan omat työmahdollisuuteni, joten tunnustus tästä työstä tuntuu hienolta”, Leena Harjunpää toteaa. Hän on luotsannut nimeään kantavaa, Leena Harjunpää Co. -ryhmää vuodesta 2014.

Leena Harjunpää
Leena Harjunpää palkintotilaisuudessa Helsinki-päivänä 12.6.2022. Kuva: Jouni Tauriainen.

Vuoden taiteilijapalkinnot jaetaan vuosittain Helsinki-päivänä 12.6. Taiteilijapalkintojen saajat valitsee kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

**

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Leena Harjunpää, koreografi
leena.harjunpaa@hotmail.com

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä.

Arts Management Helsinki viestii edustamiensa taiteilijoiden teoksista, verkostonsa ajankohtaisasioista ja taidemaailman uutisista.

artsmanagement.fi

Taiteilijan puolella, taiteen asialla.

​Arts Management Helsinki toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki
Iso Roobertinkatu 36
00120 Helsinki
Suomi